torsdag den 27. maj 2010

Statistik over beholdning

Vær opmærksom på, at standardudskriften "Bestand" (under statistik, beholdning) tæller på permanente profildata. Det gør det således umuligt at se hvordan materialesamlingen lige nu i en given filial ser ud fordelt på dk5, når man har flydende materialebestand for dele af samlingen.

Bemærk også at selv om man tæller bestanden op pr. 1. januar 2009, så vil fordelingen være på grundlag af aktuelle profildata. Det har betydning hvis man nedlægger en filial eller på anden vis foretager omfattende flytninger, hvor man ændrer de permanente profildata. Så hvis man ønsker at have et eller andet statistiktal inden man lukker og slukker en filial eller permanent flytter en større mængde materialer, så skal man køre en statistik inden ændringen. Med flydende materialesamling vil det eneste rigtige udgangspunkt for udlånstal være fordelt på login og ikke på ejer af materialet, da det jo hele tiden forandrer sig. Login er iøvrigt altid et godt udgangspunkt, det er det eneste sikre bevis for at materialet er blevet håndteret i en given afdeling.

For at kunne følge med i hvordan materialer, permanente og flydende, pt. fordeler sig, har vi her i Gentofte lavet en modificeret udgave af "Bestand", så den tæller op på den midlertidige placering hvis en sådan findes. Hvis andre ønsker denne mulighed, udleverer vi gerne en kopi af formatet, det kan så tilføjes som en ekstra mulighed for bestandsopgørelse.

/Niels Jensen

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Godt initiativ - tak.