fredag den 28. maj 2010

Autokassation FAQ

Læs iøvrigt Systemadministration for beholdning, afsnit 6.

Kan man have flere autokassationslånere?

Nej. Når man benytter autokassation, så bliver materialet reserveret til den samme låner som materiale der er sat til autokassation via materialevalgsmodulet. Vi har ønsket at der bliver mulighed for flere lånere, så man bedre bundtvis kan behandle de forskellige typer "kassationer". En mulig work-around er at køre sine autokassationer om søndagen, så kan man bruge søndags-datoerne til at skelne på. Og så kan man trimmen en note via
MGjd discard-note-res.


Bliver reserveret materiale automatisk udlånt til autokassationslåneren?

I Gentofte kører vi med autoudlån både ved fratagning og opfyldelse af reserveringer.

Er det måden man undgår at "benådet" materiale dukker op igen?

Det kan man sige, uanset hvordan et materiale har fået et udlån, så vil det tælle, og materialet vil ikke komme på listen før der er gået en ny periode uden udlån.

Tæller udlånet med i udlånsstatistikken?

Nej, ikke hvis man skal sørger for at autokassationslåneren er medlem af en lånerkategori der ikke tælles med i udlånsstatistik (trimmet via CTsr exclcats), og så skal man i forbindelse med indberetning til Styrelsen med det lange navn og huske at undtage lånerkategorien.

Er det altid en positivliste man angiver?

Det var det tidligere, men det er muligt nu via nogle nye trimninger (CHcr discard exclude) at trimme profiloplysninger for materialer der ikke skal tælles.

/Niels Jensen


Ingen kommentarer: