onsdag den 10. februar 2010

Lånerstatus og artikler fra Infomedia i bibliotek.dk

Gentofte har fået implementeret NCIP og sat det op i VIP, så lånerne kan se lånerstatus i bibliotek.dk. Låneren kan også forny materialerne og slette reserveringer.

Jeg aktiverede det faktisk allerede før jul, men da havde det den kedelige bieffekt, at man i Netpunkt derefter ikke kunne tjekke låneren i forbindelse med bestilling, da pin-koden var blevet obligatorisk. Så jeg fjernede det igen. Men nu har Axiell og DBC ændret, så det ikke længere er en krav ved lånertjek i Netpunkt at pin-koden er med.

Det er naturligvis stadig et krav, at låneren for at kunne se sin lånerstatus, skal have indtastet pin-koden. Det bliver som en konsekvens også obligatorisk med pin-kode når låneren selv bestiller i bibliotek.dk.


Det er også blevet muligt i bibliotek.dk at give brugerne adgang til at læse artikler og anmeldelser fra Infomedia. Det er en service man skal tilkøbe hos DBC. Hvis man har gjort det, kan man i VIP-basen punkt F3 Andre, sætte op at Infomedia skal bruge lånertjekmetode: Netmusik. Bemærk man skal ikke bruge NCIP her! For at benytte Infomedia skal man være bosat i kommunen, men NCIP tjekker kun at man er oprettet som bruger i bibliotekssystemet, dvs. uanset hvor om man bor.
Man behøver ikke gøre yderligere, når der er tvungen brugen af pin-kode, og brugeren er logget ind i bibliotek.dk, så virker Netmusik-tjek i denne sammenhæng.

Fantastik service, som undertegnede har ønsket i mange år. Teoretisk set kan man det samme fra DDELibraWeb, men Axiell har det pt. ikke på programmet.

/Niels Jensen

Ingen kommentarer: