fredag den 11. september 2009

Opdatering af lånerregister fra VIP

Det er rigtig dejligt at få opdateret lånerregisteret med alle mulige biblioteker automatisk. Det er imidlertid en større opgave første gang at få placeret i hvert fald forskningsbibliotekerne.

Vi valgte at få alle biblioteker downloadet til 3 nye kategorier, xa, x7 og x8 for henholdsvis andre, folkebiblioteker og forskningsbiblioteker. Derfra var det så tanken at man skulle flytte dem til den rigtige lånerkategori i frem og ro med tiden.

Det er trimningen:
SGju vipcat-Forskningsbibliotek *** dde x8
Der bestestemmer at forskningsbiblioteker bliver til x8.
De øvrige hedder:
SGju defvipcat *** dde >xa
SGju vipcat-Folkebibliotek *** dde >x7

Det som man kunne gøre med forskningsbibliotekerne er at flytte dem der ikke skal være i den store gruppe. Det man så kan gøre med resten, er at slette dem. Desværre er det ikke muligt at slette alle fremsøgte lånere på een gang, shift-F7 sletter kun een låner, og den spørger for en sikkerhedsskyld (det spørgsmål kunne man fjerne midlertidigt). Men ideen er ellers, at når man så har slettet dem, så ændrer man ovenstående trimning til den gruppe - midlertidigt - som er den store gruppe. Kører licence, og når der så opdateres om aftenen, så bliver de downloadede biblioteker oprettet i den lånerkategori. Det er naturligvis en smagssag om det er lige så nemt at flytte dem til den rigtige kategori i stedet for at slette dem!

Når det er overstået børn man ændre tilbage igen, så man fremover får nye biblioteker placeret, så det kan vurderes hvilken kategori de hører til. Forskningsbiblioteksgruppen er en blandet skare.

/Niels Jensen

Ingen kommentarer: